Diensten

Stucwerk

Stukadoorswerk wordt toegepast om een ruwe wand of plafond een mooie afwerklaag te geven. Stucwerk is vaak de “finishing touch” en maakt een bouw of verbouwing helemaal af. Het zorgt voor meer woongenot en ook de waarde van een woning stijgt bij vakkundig aangebracht stucwerk.

Niet in de laatste plaats vanwege het praktische nut, immers goed gestuukte muren bevorderen de thermische isolatie, zijn brandvertragend en vochtwerend!

Hoogers kan onderstaande afwerkingen van uw wand / muur aanbieden:

  • Sausklaar ( let op dir is geen eindafwerking zoals vaak gedacht wordt)
  • Behangklaar pleisterwerk
  • Tegelklaar
  • Schuurwerk
  • Sierpleisterwerk, Marmerpleister, decoratieve wandverven
  • Spack en spuitpleister

Het stukadoorswerk is onderhevig aan krimp en mechanische belasting door vocht en termische belasting.

Sierpleisteren

Wij bieden u alle mogelijke sierpleister werkzaamheden aan. Er zijn verschillende soorten sierpleister namelijk:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Granol
  • Marmerpleister

Hieronder leest u meer informatie over de verschillende soorten sierpleister:

Spachtelputz
Spachtelpoets kan zowel binnen in de woning als buiten de woning gebruikt worden. Spachtelputz heeft een grote kleurvastheid en kan waterdamp doorlaten. Het is in alle kleuren leverbaar en kan tegen een stootje. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 milimeter. Mocht er een vlek komen op het spachtelputz dan kunt u dit met een vochtige doek afnemen.

Rustiekputz
Rustiekputz is verkrijgbaar in wit en in elke andere kleur. Het is overschilderbaar met elke latex. Rustiekputz geeft een decoratieve, lichte groefstructuur en het wordt met de spaan opgebracht. Ook wat betreft rustiekputz werken wij alleen met de kwalitatief hoogstaande merken.

Granol
Granol is een sierpleister die in een waaiervorm aangebracht kan worden. Ook kan het granol.

Spackspuiten (spuitpleisters)

Nog steeds populair als wand en plafondafwerking omdat het niet alleen een snelle en voordelige afwerking is maar vooral ook goed. Spuitpleisters zijn de laaste jaren enorm verbeterd ook in hardheid en kleur. Zelfs de hardheid van sierpleister is te krijgen naast de standaard kwaliteit.

Geen reden om het dus niet te gebruiken in ruimtes waar de belasting hoger is. Omdat wij ingespeeld zijn op de particuliere markt hebben wij apparatuur die op 230 v draait dus geen aggregaten etc nodig.

Houd rekening met het afplakken van deur en raamkozijnen en afdekken van afgewerkte vloeren.